Tepper i vinden

Tepper i vinden

Røros Tweed er et tekstilfirma som samarbeider med skandinaviske designere. De er kjent for å ha flotte og solide kvalitetsprodukter. Kunstneren Bjarne Melgaard, kjent for å provosere og å vise at kunst ikke kan defineres på en måte-har gitt et bidrag til Røros tweed. Til utstillingen «A house to die in», lagde han et 500 m2 stort gulvteppe. Motivet er av en slags panter som holder en rose. Han sitter på hodet til en padde. Fargen er naturlig grå.

Røros tweed samarbeider også med design og arkitektfirma firmaet Snøhetta; kjent for å ha tegnet Ground zero museet.. De kaller sitt bidrag for «color noise». Pledd i ulike farger har en flekk på midten beskrevet som upresis søle.

Vi får ta en tur innom bladet/nettsiden Boligpluss og se hva de sier om trendene i inneværende år. Riktignok nærmer det seg slutten av året, men man kan jo ta en kikk likevel.

-Tekstiler er trendy og gir varme til rommet.

-Designtepper

-Et mønstret teppe glir godt inn på et ensfarget gulv; evnt at man legger flere tepper sammen lager en collage.

-Lek med farger og geometri. Tepper med trekanter og firkanter er populært.

Den danske designeren Emil Thorup har i samarbeid med produsenten Garant laget en kolleksjon som heter Sivana. Designet stammer fra det norrøne runealfabetet. Thorup sier at fellesnevneren i alt han lager er estetikk. Han har troen på at man må vise fram det man er best på. Han sier at man må finne sitt eget nøkkelord.

Her er det bilder fra hjemmet til Thoruppreget av stilkræsj, svarte moderne stoler på kjøkkenet fra Arne Jakobsen, marmorbord, blå sofagruppe, skinnmøbler, tregulv, et lyst teppe på kjøkkenet, et bord uten teppe under og et falmet teppe i stua. Det er planter i alle rom. Grønnplanter. Han har svarte lamper med lange slanke armer i minst to rom. Han er tydelig lei av rette linjer og har hengt et par av lampene på skrå fra taket og ned mot bordet. Han lar ulike epoker møtes for å skape en brytning mellom dem som han selv synes er eksklusiv. Alt er helt bevisst. Han forteller at han er hekta på puter og har veldig mange av disse, men at han ikke liker pledd.

Thorup er mest kjent for møbelmerket «Handverk» som han lanserte i 2015 og som blir solgt i 25 land. I møbelmiksen han har hjemme hos seg selv har han også møbler fra eget firma.

dante