Tapet eller veggtekstil?

Tapet eller veggtekstil?

En stor lys vegg med delvis tapetsering. Det høres ufullstendig ut, men med et midtstilt tekstiloppheng, blir veggene en ramme.

Marcelle Guilbeau er bosatt i Nashville USA. Hun er en premiert interiørdesigner som har blitt presentert i Elle Decor, StyleBlueprint, USAToday, Rue Daily, Nashville Lifestyles Magazine, nFOcus, Apartment Therapy og DesignSponge.

I et rykende ferskt innlegg aka august 2018, skriver hun på nettsiden sin om de nyeste tapettrender. Gjelder disse trendene kun for USA eller kan vi Skandinaver interessere oss for hva hun peker på?

De bildene hun legger ut på nettsiden sin fokuserer på enkeltvegger og vi får ikke se de andre veggene i rommene. Hun presenterer bohemveggen; med en vegghengende tapet bak sengen der motivet er mange sirkler-liten sirkel innerst omgitt av større og større sirkler i blått og hvitt.

En vegg med retrostil. Store blomster i svart, hvitt og rosa. Rosa lampe og rosa møblement.

Rød tapet med mange hvite blomster i bohemstil foran en dobbeltseng med rødt og hvitt teppe.

En vegg dekket med en tekstil med antikt utseende. Motivet er bygninger, trær, vann, fjell, en fugl, en båt. Fargene går i brune, grønne og gråe nyanser. Ved tekstilens nedre del står det et elegant hvitt og brunt bord med føtter av horn. Slik bordet er plassert, med stående fotografier-ser det nesten ut som om bildene og bordet går inn i motivet i veggopphenget. Det hvite gulvteppet og den hvite stolen underbygger fokuset på veggen ytterligere.

Guilbeau er opptatt av at en tapet skal definere rommet men er også opptatt av at stilarter skal reflektere ens verdier og livsstil. Det skal være vakkert og funksjonelt samtidig.

Videre i artikkelen sin viser ho til en nettside med tapeter i små varianter og når de plasseres på en murvegg over en sofa. På avstand ser man den kjempestore og fokuset trekkes rett mot sittegruppen og tapeten.

Disse tapetene er laget av 100 prosent polyester og finishen er sydd for hånd.

Det er noe med redefinering. Hva tenker man at en tapet er og hva kan den være?

dante