Med tapet som illusjon

Med tapet som illusjon

Det er trendy med fotografier som veggtapet. De går fra tak til gulv og motivet er virkelig.Når man er ute og går i naturen kan man føle seg takknemlig. Det er vakre motiver der ute. De fine øyeblikkene blir mange. Man kan derimot ikke bli i øyeblikket, men må tilbake til hverdagen-ofte uten trær.

Det er nettopp dette poenget som er så fantastisk med en veggtapet fra naturen. Man kan slippe skogen inn i stua. Lyset i skogen har blitt fanget og nå henger det på veggen-akkurat slik det er på ordentlig. Lyset som er på vei opp en tidlig morgen og som trenger seg fram mellom trærne. De svarte loddrette trestammene-de veldig grønne bladene på trærne. Alt er fanget i et knips. Skogens ro kan påvirke hverdagen.

Motivene har blitt mange. Illusjonen ligger i å få oss til å oppleve noe som ikke er der, som om det er der. Kanskje man liker murvegger, men verken er interessert eller har penger i å ha ekte mursteiner på en vegg i boligen sin? Da har man muligheten til å kjøpe en fototapet av en ekte murvegg-og faktisk kan forskjellen på ekte og avbildet mur være vanskelig å se.

dante