Redesign

Redesign

Gamle møbler kan få nytt liv. Det kalles redesign og Fretex gjør det litt annerledes-de oppfordrer folk til å kaste tekstil-rester. De lager lommebøker av skinn, slips fra olabukse, handlebag av pledd eller skinn, nostalginotis (innmaten på gamle barnebøker er fjernet og erstattet med blanke ark-klare til å brukes som dagbøker),

Redesign kan man også holde på med hjemme selv. Det er ofte billig og det er faktisk mulig å unngå utgifter i det hele tatt hvis man er ekstra bevisst. Et eksempel på det er fra programmet

redisign der man har laget en hylle med belter. Et annet eksempel fra artikkelen er gamle bokser/kasser som er skrudd sammen og som er pyntet med ulike tapeter så det blir et fargemangfold.

Finn.no er et meget populært og veldrevet internettmarked der hundretusenvis av nordmenn daglig klikker seg inn for å selge nye eller gamle ting. Ting som ikke passer til det de hadde tenkt, ting de har gått lei eller kanskje man trenger litt penger og går gjennom hvilke møbler man har som er overflødige.

Alexandra Kulczycka

lever av å kjøpe inn møbler fra finn.no og selge dem igjen. I mellomtiden gjør ho dem til sine egne først-hun elsker å fikse litt på ting. Når det gjelder tremøbler går ho ofte meget grundig til verks og pusser ned flater før ho oljer eller maler de gamle produktene. Hun markedsfører seg via sin egen nettside, instagramkonto og facebookside. På nettsiden viser ho fram en ganske omfattende portfolio som avslører en egen spesialitet innen kommoder, men også innen stoler.

For noen år siden gikk det et program på tv som het «Redesign». Et av oppdragene interiørarkitekt og designer Ingrid Aspen fikk var å innrede et barnerom med gamle materialer. Ho beviste at man kunne pusse opp et rom på en billig måte. Ho valgte en kjønnsnøytral farge; grønne vegger med røde elementer i rommet. Aspen påpekte at det var viktig å ikke la rommet være fargeløst og at barn flest liker farger. Det skikkelig originale i rommet var en karusellhest fra Tusenfryd som ble laget om til en lampe.

Redesign kjenner ingen grenser knyttet til hvilke materialer man kan bruke. Dette er for mange en hobby, men det finnes også ganske mange som ikke ønsker seg nye moderne møbler fordi de har et nostalgisk forhold til møbler som stammer fra noen generasjoner tilbake.

dante