Et lite innblikk i nordisk design

Et lite innblikk i nordisk design

Enkle linjer, det nordiske lyset og naturen har preget det nordiske designet. Når det gjelder ulike rom, så er flere designere opptatt av å få inn nok lys og søker løsninger for å lykkes med dette.

Design bør være en opplevelse for de som ser den, ha et eget preg og være noe originalt.

Naturmaterialer som ull, lin og tre går igjen som materialvalg med en tanke på å bringe natur inn i hjemmet. Videre har stål, glass og plast vist seg å være lette å produsere.

Arne Clausen sies å være mannen som sto bak mønsteret lotusblomsten som pryder emaljerte boller og kjeler i rustfritt stål den dag i dag. Han jobbet på fabrikken Catrineholm i Halden på 60-tallet. Han samarbeidet med Grete Prytz Kittelsen (1917-2010) som gjorde denne bollen verdenskjent.

I København finner vi et firma som har eksistert siden 1772. Porselenet ble beskyttet av dronning Juliane Marie. Firmaet heter Royal Copenhagen og et av varemerkene er bruken av kongeblå farge mot hvit bakgrunn. Motivene er utført med sirlige hender-smale linjer. Blader, stilker, blomster. I katalogen til firmaet står det at bare å leve er ikke nok, man må ha solskinn, frihet og litt blomster».

dante