Våtromstapet

Våtromstapet

Når man skal tapetsere bad og vaskerom trenger man en annen type tapet. En sterkere type av vinyltapeten, en type som tåler vann. Den må tåle slitasje og den ha en hardere og tettere overflate. Tapetens bakside må ikke trekke til seg vann. Selv om man tapetserer et våtrom helt etter boka har allikevel membranen like mye innvirkning på hvor tett dette blir som tapeten selv.

Disse tapene har en overflate av fiber på baksiden og bør derfor ikke påføres fukt direkte. Det anbefales å bruke våtromsgrunning på veggen. Noen av disse tapetene kan man også ha bak både badekaret og dusjen. Dette er mulig fordi de disse tapetene kaldsveises; noe som kvalifisert fagpersoner må få ta seg av. Når kaldsveisingen utføres på riktig måte blir tapeten like tett som fliser. Ved hjelp av flytende væske skjøter man overgangen mellom belegget på gulvet og tapeten og rundt rør og liknende.

Serien «Aqua» fra Borge regnes som et kvalitetsprodukt som trygt kan brukes på våtrom.

Våtrom er rom der man kan gjøre mye feil, som gir uante økonomiske konsekvenser, så før man i det hele tatt vurderer hva slags design man ønsker seg på veggen, bør man ha klarert veggen for fuktskade.

dante