Tapet, design og interiør

Tapet, design og interiør

I denne artikkelen skal vi snakke om tapet, design og interiør. Det første vi skal gjøre er å definere alle disse begrepene, og etter det så skal vi altså gi deg noen forskjellige tips til designet og interiøret.

Hva er interiør?

Når vi snakker om interiør så mener vi altså ting som er på innsiden, og det vi oftest snakker om da er rom på innsiden av hus eller leiligheter. Det finnes mange forskjellige ting som vi kan gjøre for å møblere og designe rommet vårt. I denne artikkelen skal vi snakke litt om tapet, og da er det greit å begynne med å si hva det egentlig er for noe.

Det som definerer tapet er at det er en dekorativ veggbekledning som kan være laget av mange forskjellig materialer. Det kan være laget av papir, plast og for eksempel tekstiler. Noen sier kanskje at tapet kun er det som blir hengt opp på veggen som er laget av papir eller plast. Det er derimot slik at selv om man henger opp denne dekorasjonen som er laget av tekstiler så er det fortsatt per definisjon et tapet.

Hvordan henger vi opp tapet?

Det første du skal begynne med er å rense veggene for alt som er skittent og deretter vaske det godt av. Etter dette så er det ganske viktig at du faktisk bruker middel som skal fjerne og videre forhindre utviklingen av sopp og mugg på veggene dine.

Det er ofte også slik at vegger har veldig mange ujevnheter som naturligvis kommer til å stikke ut i tapetet som vi henger opp. Derfor er det også veldig lurt og viktig å henge opp noe papir før selve tapetet som demper denne effekten. Det vi prøver å gjøre i dette tilfellet er å jevne ut så mye av veggen som overhodet mulig slik at vi senere kan legge på tapetet uten noen problemer eller bekymringer.

Vanligvis så henger vi opp selve tapetet vertikalt, og på grunn av dette så kan det være lurt å henge opp dette papiret som skal utjevne veggen horisontalt. På denne måte så blir det mindre sannsynlighet for at vi legger «dobbelt» noen plasser og sørger for å jevne ut veggen enda mer. Mål opp veggen og legg til 10 cm på dette papiret som vi henger opp før tapetet slik at det kan gå fortsette til neste vegg uten noen problemer. Når du skal kutte opp papiret så er det lurt å brette det slik at vi kan få kuttet det opp så jevnt som mulig. Etter at du har lagt på limet så skal papiret absorbere limet også. Etter dette så skal du henge opp papiret så jevnt som mulig fra toppen og ned. Etter dette kommer selve tapetet.

dante