Mykere nyanser i 2019

Mykere nyanser i 2019

Trendene innen interiør er ikke et must å følge, men alle trender har aspekter som vil inspirere. Man kan selv plukke og velge fra forskjellige års fargenyanser og materialer for å blande det med sin egen personlige stil. Utformingen av en bolig har og mye å si for hvilke trender som passer. De siste årene har vist at nordiske trender fortsetter og inspirere resten av verden, og interiørdesignere fra mange land skaper rom som kler den nordiske minimalistiske boligen godt. Etter flere år med en gammeldags og sørlandsk hvitfarge, vil mange nå ønske og investere i en ny innredning av de viktigste rommene i huset.

I Norden er vi svært glad i lyse boliger, i motsetning til hytta vår som helst bør ha små vinduer og mørkere farger. I 2018 gikk noen for mørke, til og med helt svarte kjøkkeninnredninger med stål, mens andre fortsatte den pågående trenden med lyse og eggehvite trematerialer. I 2019 skal innredning og fargevalg være mer tilpasset det individuelle rom og bolig enn før. Det er likevel flere fellestrekk som går igjen hos alle, som dyse og myke farger og naturlig lys fra store vinduer dekket av hvite gardiner. Et godt stikkord for året er «mindfulness», som er beskrivende spesielt for årets dekor og veggkunst.

Kjøkkenet passer inn i utviklingen ved at nyanser skal være hakket mørkere enn fjoråret, men i lignende materialer. En innretning i metallisk grå med ståldetaljer er fremdeles trendy, men er i år lettere å kombinere da den konfronterende fargen fra 2018 har myknet. Kjøkken og bad koster mer å pusse opp enn soverom og stue, og de fleste kan ikke finansiere dette uten finansiell hjelp. På centum.no kan man lese om finansiering.

Kobber kom tilbake i norske kataloger for et par år siden, og dette fortsetter inn i nyåret. Lamper over komfyr og kjøkkenbenk i kobber gir er detaljer som skaper en bonderomantisk vri i det ellers moderne inntrykket som metallisk grå gir oss.

I følge trendskaperne skal stua og andre samlingsrom være innredet i materialer som tre i lyse toner, og følges av møbler i en noe mørkere gråtone. En sofa i grått med et hint av blåtone mot lyse trevegger skaper en behagelig fusjon av naturfarger som flyter godt over i hverandre. Dette skaper dette en stemning av senvinter, med sollys som faller inn fra vinduer som går fra gulv til tak. Stua står i stor kontrast til soverommet som i år skal ligne på et hi for vinteren. I år sover man mellom mørke vegger i en seng av marineblå eller rød sateng. Det er noe sensuelt over årets fargevalg på soverommet. Et vågalt men vakkert valg er å male veggen bak sengen rød, mens man lar de tre andre være svarte eller metallisk grå.

dante