SKAP ET HELHETLIG INNTRYKK I ROMMET VED BRUK AV TAPET

SKAP ET HELHETLIG INNTRYKK I ROMMET VED BRUK AV TAPET

En av de største utfordringene for mange under oppussing er å dekorere med et gjennomgående fargetema, hvor alle fargene passer sammen og går igjen. Et fargetema som harmonerer vil skape et estetisk fint rom som er godt å være i. Hva med å slippe løs din indre interiørdesigner, og leke deg med farger?

Tapet som verktøy

Har du tenkt over at du kan bruke tapet som et verktøy ved dekorering av et rom? Tapet kan brukes på en eller flere vegger for å skape et mer levende inntrykk i rommet. Bruk gjerne en tapet bestående av to til tre ulike farger som harmonerer med hverandre. Dette kan være forskjellige farger du liker som passer sammen, eller kontrastfarger som blå og gul. Ved å ha tapet på veggen kan du også få inn mønster eller figurer på veggen, som man ikke vil få med for eksempel panel. Dette gir et rom som generelt sett oppleves mer levende.

Ta igjen fargene fra tapetet andre steder i rommet

Videre skal rommet dekoreres og fylles med møbler og ulike tekstiler som tepper, puter og gardiner. For å gjøre dette kan du ta utgangspunkt i fargene brukt på tapetet. Ved å ta igjen disse fargene i rommet får du et gjennomgående fargetema i hele rommet, noe som gir et mer ryddig og estetisk fint inntrykk. Et tips er å sørge for å fordele fargene jevnt utover rommet, slik skaper du en harmonisk atmosfære. Hvis det er mønster i tapetet kan det også være morsomt å ta igjen dette mønsteret et annet sted i rommet.

Ved å ta utgangspunkt i tapetet ditt, ved dekorering av et rom, kan du på en sikker måte sørge for at du skaper et helhetlig inntrykk. Dette er en enkel metode, som gjør at du lykkes med innredningen hver gang, om du er nybegynner eller en drevet designer!

dante